Getoonde prijzen zijn inclusief BTW

Welkom bij HeelGoedGereedschap

Lashelmen

 • Automatische lashelm deel 3

  Wilt u al onze modellen automatische lashelm bekijken, ga dan hier naar de categorie > Automatische lashelmen
  goedkope_of_dure_automatische_lashelm_kopen

  Moet u nu een duurdere automatische lashelm kopen of gewoon de goedkoopste kopen?

  We zullen proberen hier zo goed mogelijk antwoord op te geven.
  Bij een lashelm zijn er eigenlijk 2 zaken die van grote invloed zijn op de prijs:

  De kwaliteit van het verduisteringsfilter van de lashelm:

  De kwaliteit van het filter dat in de lashelm zit bepaalt hoe goed uw ogen beschermt zijn tegen ongewenste toetreding van fel laslicht. In het algemeen geldt dat wanneer u last met een hoger amperage lasstroom iedere automatische lashelm goed kan functioneren. Met een lager amperage zult u een betere kwaliteit filter nodig hebben dat gevoeliger is. Wanneer u last met zeer laag amperage en/of in combinatie met fel licht in de omgeving zoals felle lampen of felle zon zult u een zeer goede kwaliteit filter in uw lashelm nodig hebben. In het laatste geval moet de lashelm namelijk ook verschil zien tussen omgevingslicht waar hij niet op reageren moet en licht van de lasboog waar hij wel op reageren moet.

  De bouwkwaliteit en het comfort van de helmschaal en het hoofdstel:

  De bouwkwaliteit van een lashelm bepaald daarnaast hoe comfortabel hij draagt en hoe degelijk hij is. Gebruikt u de lashelm maar af en toe dan is een wat hoger gewicht geen bezwaar en zal de lashelm ook niet veel slijten. Draagt u de lashelm iedere dag meerdere uren dan zult u een laag gewicht en draagcomfort erg gaan waarderen. Ook zal een duurdere lashelm aanzienlijk langer meegaan bij intensief gebruik van de lashelm.

  Als simpele vuistregel kunt u aanhouden dat een automatische lashelm tot ongeveer €100,- geschikt is voor matig tot regelmatig gebruik en duurdere modellen voor regelmatig tot zeer intensief gebruik geschikt zijn. Deze stelregel qua prijs geldt uiteraard alleen voor automatische lashelm en niet voor lashelmen met een vast filter, deze zijn aanzienlijk goedkoper.

 • Automatische lashelm deel 2

  Wilt u al onze modellen automatische lashelm bekijken, ga dan hier naar de categorie > Automatische lashelmen

  Filter automatische lashelm

  U vraagt zich misschien af hoe het kan dat een automatische lashelm vanzelf donker wordt?

  Het venster (filter) van de lashelm bestaat uit twee laagjes glas met ertussen vloeibare kristallen, een LCD scherm dus.

  Het lashelm venster wordt aangestuurd door een processor die voorzien is van lichtgevoelige sensoren, dit zijn de "oogjes" die je ziet aan de voorkant van de lashelm, de meeste lashelmen hebben 2 of 4 van deze sensors.  Wanneer deze sensors licht waarnemen sturen zij de vloeibare kristallen aan, deze verkleuren razendsnel en zorgen dat de lashelm donkerder wordt.

  Dit alles gaat razendsnel, bij een goede automatische lashelm vaak wel in 1/25.000 van een seconde. Dit zorgt ervoor dat de lashelm donker is voordat het licht van de vlamboog door het venster van de automatische lashelm heen bij je ogen kan komen.

 • Automatische lashelm deel 1

  Wilt u al onze modellen automatische lashelm bekijken, ga dan hier naar de categorie > Automatische lashelmen

  Automatische lashelmen

  Automatische lashelmen, ook wel flitskap genoemd, hoe werken die nu precies?

  Het principe is bij alle lashelmen hetzelfde, ze hebben een kijkvenster dat reageert op fel licht en dat dan automatisch donker wordt.

  In de "open" stand kunt u door de lashelm heen kijken, dit lijkt sterk op het kijken door een zonnebril, zodra u start met lassen ziet de sensor in de lashelm het licht van de vlamboog en "sluit" het venster zo snel dat het licht van de vlamboog uw ogen nooit kan bereiken. Zodra u stopt met lassen "opent" het venster van de lashelm weer, met iets vertraging ter bescherming van uw ogen, zodat u het resultaat van de net gelegde las kunt bekijken.

  Een automatische lashelm herhaalt dit principe van "dicht" en "open" gaan iedere keer wanneer u met het lassen de vlamboog ontsteekt en beëindigd.

3 artikel(en)

per pagina