Getoonde prijzen zijn inclusief BTW

Welkom bij HeelGoedGereedschap

CO2 lasapparaat

Bekijk en koop hier al onze CO2 lasapparaten>

co2_lasapparaat_1
Op deze pagina vind je informatie over een CO2 lasapparaat. Zoals de naam van deze lasapparaten al verklapt, kan er met een CO2 lasapparaat in het lasproces van 100% CO2 gas gebruik gemaakt worden. Het lassen met een CO2 lasapparaat valt onder de categorie MAG lassen omdat CO2 gas een actief gas is. Vaak wordt er bij MAG lasapparaten echter gebruik gemaakt van een gasmengsel, vaak menggas 85/15, menggas 80/20 of menggas 98/2. Bij een menggas bestaat het grootste deel meestal uit Argon gas en een kleiner deel (15% / 20% / 2%) uit actief CO2 gas. Bij het lassen met CO2 reageert de CO2 met het smeltbad. Tijdens het lasproces wordt het gas verwarmt en ontleed daardoor in zuurstofradicalen en koolstof. Deze reactie met het smeltbad heeft positieve invloed op de kwaliteit van de las. Gebruikt u bij uw CO2 lasapparaat een menggas 85/15 of 80/20 dan is het geschikt voor allround gebruik in het lassen van staal, daarom is menggas het meest toegepaste gas. Vroeger was menggas minder verkrijgbaar en werd meestal het goedkopere CO2 gas toegepast, daar komt de naam CO2 lassen vandaan. Voordeel van CO2 gas is een grotere actieve reactie waarmee meer warmte inbreng en een diepere inbranding hetgeen vooral bij dikker materiaal wenselijk kan zijn.

Met een CO2 lasapparaat van HeelGoedGereedschap kan je zowel met Actief gas MAG lassen als met Inert gas MIG lassen. Deze CO2 lasapparaten worden daarom ook wel MIG / MAG lasapparaten genoemd.

Waarom een CO2 lasapparaat?

co2_lasapparaat_4Een CO2 lasapparaat is makkelijk in gebruik en wanneer goed afgesteld is het lassen snel en eenvoudig. Daarnaast zijn het geliefde lasapparaten door de universele inzetbaarheid en flexibiliteit. Het CO2 lasapparaat kan ook verticaal neergaand en bovenhands gebruikt worden, zodat je veel plekken relatief eenvoudig kunt bereiken. Dit gaat niet ten koste van de kwaliteit: de kans op insluiting is met het CO2 lasapparaat vrij klein. Het vermogen van het CO2 lasapparaat bepaalt voor een groot deel waarvoor je het kunt gebruiken, naast vermogen is een stabiel draad aanvoer systeem zeer belangrijk. Bij een CO2 lasapparaat geldt allang niet meer hoe groter het apparaat, hoe meer vermogen. Dankzij inverter techniek kunnen compacte en lichte CO2 lasapparaten gebouwd worden met voldoende vermogen voor al uw laswerk. Werk je aan grote projecten bij een constructiebedrijf of machinebouwer, dan is een CO2 lasapparaat met veel power gewenst. een maatje kleiner is geschikt voor kleinere werkplaatsen en constructiebedrijven. co2_lasapparaat_3Ben je een hobby lasser of wil je het CO2 lasapparaat gebruiken voor eenvoudige plaatwerk of in de autoreparatie, dan heb je vaak al genoeg aan de kleinere CO2 lasapparaten.

CO2 lasapparaat kopen bij HeelGoedGereedschap.nl 

co2_lasapparaat_jasic_mig200
HeelGoedGereedschap is het adres voor gereedschap en lastechniek en verkoopt CO2 lasapparaten in diverse soorten en maten. Heeft u vragen over een CO2 lasapparaat of andere producten, neem dan contact met ons op. Wij leveren rechtstreeks aan bedrijf of particulier, waarbij we snelle levering en goede service vanzelfsprekend vinden.

Populaire modellen CO2 lasapparaat:

CO2 lasapparaat Jasic MIG160 Multi
CO2 lasapparaat Jasic MIG200 Multi
CO2 lasapparaat Jasic MIG200 Synergic
CO2 lasapparaat Weldpartner 150
CO2 lasapparaat Weldpartner 170
CO2 lasapparaat Weldpartner 210


Reacties