Getoonde prijzen zijn inclusief BTW

Welkom bij HeelGoedGereedschap

Welk Stanleymes

Welk Stanleymes gebruik je waarvoor?

Het eerste Stanleymes dateert uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Dit was het begin van een groeiend aanbod in mesjes van alle soorten en maten. Inmiddels is er een Stanleymes voor elk geschikt doel en is hij niet uit de gangbare gereedschappen weg te denken. Er zijn er zelfs zo veel, dat het nog weleens moeilijk wordt om de geschikte uit te kiezen voor jouw klus. Daarom geven we je een duwtje in de goede richting. We stellen een overzicht op van welk mesje je waarvoor kunt gebruiken, zodat jij het beste klus resultaat krijgt.

Welk mes?

Een bekend voordeel van het Stanleymes is dat de mesjes altijd te vervangen zijn. Dus als je een geschikt Stanleymes hebt, hoef je je alleen nog te richten op een passend reservemesje voor jouw klus. Maar welk model is het meest geschikt? Wij geven een overzicht van de verschillende modellen Stanleymes en waarvoor deze geschikt is.

Standaard model

Laten we beginnen met het standaard model. De 199E is het originele model van Stanley en bevat een interlock neusverbinding: hierdoor wordt het snijmesje, ook onder grote kracht, niet naar boven gedrukt. Dit mes schikt zich voor veel verschillende doelen en is een goed beginpunt in een lage prijsklasse.

Voor het snelle werk

Voor het snelle werk is er de Stanley Quickslide. Deze is geschikt voor alle standaard- en haakmesjes, dus breed te gebruiken. Wat dit mesje uniek maakt is echter hoe snel hij werkt. Het bevat een innovatief schuifsysteem met één hand en de mesjes kunnen worden verwisseld zonder gebruik van extra gereedschap. Vooral handig in snel gebruik dus.

Voor eenmalig gebruik

Koop je de mesjes voor eenmalig gebruik? Dan kun je kiezen voor de wegwerpmesjes. Deze hebben een plastic handvat en een vast mes. Ze schikken zich vooral voor licht werk waar relatief weinig precisie bij gemoeid is en vallen dan ook in de laagste prijsklasse per stuk. Ideaal voor het gemakkelijke werk tussendoor.

Voor het precieze werk

Ga je wat preciezer aan de slag? Dan wil je natuurlijk wel dat alles goed op zijn plaats blijft. Het afbreekmes Stanley autolock biedt de uitkomst. Deze blokkeert automatisch in een geselecteerde positie en is vervaardigd met ABS kunststof, met een stalen meshouder. Kortom, een stevig mesje voor het precieze werk.

Voor het zware werk

Heb jij een Stanley nodig voor en zware klus? Dan is het Fatmax model geschikt voor jou. Deze is uitgerust met een zaagbladklem voor heavy-duty toepassingen en een drukknop voor snelle wisseling van de mesjes. Door de uitsparing voor de duim in het ergonomische handvat is een snijhoek makkelijk te maken en is dit mes ook ideaal voor het snijden van bijvoorbeeld vloerbedekkingen.

Voor het zwaarste werk

Wil je echter nog wat zwaarder? Dan is er ook nog de Fatmax Xtreme, met een extra lichte, maar onverwoestbare aluminium behuizing. Je vervangt het mesje vlot door het geveerde openingssysteem, terwijl de magnetische tip ervoor zorgt dat het mes op zijn plaats blijft tijdens het wisselen. Daarbij bevat dit model ook een draaiknop om de mesopening bij te stellen bij gebruik van extra stevige messen. Goed geschikt voor het zwaarste snijwerk.

Kies uw Stanleymes!

Wij hopen dat we jou hiermee een duwtje in de goede richting hebben gegeven voor het uitkiezen van het best passende Stanleymes model. Heb jij jouw keuze kunnen maken? Vind hem dan tussen ons brede aanbod aan Stanleymessen van Stanley!

Heb je meer advies nodig bij jouw keuze? Neem dan contact met ons op of bestel je Stanleymes direct bij HeelGoedGereedschap.nl!

 

 

Reacties