Automatische lashelm

Geplaatst op 21/12/2012

Wilt u al onze modellen automatische lashelm bekijken, gadan hier naar de categorie > Automatische lashelmen

Moet u nu een duurdere automatische lashelm kopen of gewoon de goedkoopste kopen?

We zullen proberen hier zo goed mogelijk antwoord op te geven.
Bij een lashelm zijn er eigenlijk 2 zaken die van grote invloed zijn op de prijs:

De kwaliteit van het verduisteringsfilter van de lashelm:

De kwaliteit van het filter dat in de lashelm zit bepaalt hoe goed uw ogen beschermt zijn tegen ongewenste toetreding van fel laslicht. In het algemeen geldt dat wanneer u last met een hoger amperage lasstroom iedere automatische lashelm goed kan functioneren. Met een lager amperage zult u een betere kwaliteit filter nodig hebben dat gevoeliger is. Wanneer u last met zeer laag amperage en/of in combinatie met fel licht in de omgeving zoals felle lampen of felle zon zult u een zeer goede kwaliteit filter in uw lashelm nodig hebben. In het laatste geval moet de lashelm namelijk ook verschil zien tussen omgevingslicht waar hij niet op reageren moet en licht van de lasboog waar hij wel op reageren moet.

De bouwkwaliteit en het comfort van de helmschaal en het hoofdstel:

De bouwkwaliteit van een lashelm bepaald daarnaast hoe comfortabel hij draagt en hoe degelijk hij is. Gebruikt u de lashelm maar af en toe dan is een wat hoger gewicht geen bezwaar en zal de lashelm ook niet veel slijten. Draagt u de lashelm iedere dag meerdere uren dan zult u een laag gewicht en draagcomfort erg gaan waarderen. Ook zal een duurdere lashelm aanzienlijk langer meegaan bij intensief gebruik van de lashelm.

Als simpele vuistregel kunt u aanhouden dat een automatische lashelm tot ongeveer €100,- geschikt is voor matig tot regelmatig gebruik en duurdere modellen voor regelmatig tot zeer intensief gebruik geschikt zijn. Deze stelregel qua prijs geldt uiteraard alleen voor automatische lashelm en niet voor lashelmen met een vast filter, deze zijn aanzienlijk goedkoper.