Getoonde prijzen zijn inclusief BTW

Welkom bij HeelGoedGereedschap

Gereedschap

 • Gereedschap

  Benieuwd naar welk gereedschap u nodig heeft als beginnende doe-het-zelver?

  Misschien herkent u het wel, u krijgt opeens de geest en wil binnenkort een schilderijtje ophangen, een kruis maken voor de kerstboom of een houten bankje in elkaar zetten voor in de tuin. Goed! U heeft in ieder geval de ambitie om zelf aan de slag te gaan. Nu nog even nadenken wat u bij deze klussen nodig zult hebben. Hieronder geven wij een korte uitleg over het basis gereedschap wat eigenlijk elke beginnende klusser nodig heeft voor het uitvoeren van zijn impulsieve klus-ideeën. besluit u dan toch dat u de plannen gaat uitvoeren, dan weet u gelijk welk gereedschap u moet bestellen.

  Rolmaat

  Een rolmaat heeft u eigenlijk voor bijna elke klus nodig. Met dit meetinstrument kunt u alles opmeten, zodat u heel precies te werk kunt gaan. Zorg ervoor dat u een brede rolmaat neemt van tenminste 3 meter. Het is fijn als de nummertjes goed leesbaar zijn, dus kies voor een enigszins brede rolmaat. Dat werkt wel zo prettig!

  Schroevendraaiers

  Er zijn verschillende schroevendraaiers. Welke u het beste kunt gebruiken hangt van de situatie af. De meest gebruikte schroevendraaier is de kruiskop. De naam zegt het al, deze gebruik je voor schroeven met twee inkepingen in de vorm van een kruis. De platte schroevendraaier gebruik je voor schroeven met één inkeping.

  Accu boor

  Omdat u een boor waarschijnlijk voor verschillende klussen gaat gebruiken, is het fijn als u deze overal mee naar toe kan nemen. Dan is een snoerloze accuboor de beste optie. Deze is ideaal voor het indraaien van schroeven en de wat lichtere boorklussen.  Des te hoger het aantal voltage, des te krachtiger de boor is.

  Hamers

  Ook bij de hamers heb je weer verschillende soorten.  Het is prettig als u er twee heeft, namelijk een bankhamer en een klauwhamer. Met de bankhamer sla kleine spijkertjes in bijvoorbeeld een muur.  Met de klauwhamer kunt u ook spijkers uit de muur trekken, wat een handige bijkomstigheid is ten opzichte van de bankhamer.

  Buiten de rolmaat, schroevendraaier, accu boor en de hamers, zijn de nijptang en de handzaag ook niet onmisbaar in uw basisgereedschapskist. Nu u weet wat de must-haves zijn voor het begin van uw klus avonturen weet u waar u naar moet zoeken op onze website. Dus creëer nu alvast een verlanglijst voor de kerstdagen. Kunt u echt niet wachten met klussen?  Bestel dan nu uw gereedschap in onze webshop!     >>>>>

 • Welke boortjes zijn geschikt voor mijn klus

  Welke boor is geschikt voor mijn klus?

  Het is iets wat in ieder huis weleens moet gebeuren: boren. Jouw huis is hier ongetwijfeld geen uitzondering op. Wanneer je weer eens een boorklus moet klaren, pak je de boormachine en zie je daarnaast in alle soorten en maten boortjes liggen. Deze boren hebben allemaal andere eigenschappen en maken je boormachine voor verschillende klussen inzetbaar. Voor ieder materiaal wordt een andere boor gebruikt. Maar welke boortjes gebruik je nu voor welke klus? Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje.

  Hout boortjes

  De naam zegt het al, de houtboor is de standaardkeus om in hout te boren. De boor heeft een dunne punt in het midden waardoor je preciezer kunt richten en bij het starten minder stabiliteit hebt. Hierdoor voorkom je uitschieters. Ook geschikt is de slangenboor, te herkennen aan het schroefdraad. Deze wordt door de vorm het hout in getrokken, waardoor je het gat zeer precies rondom het startpunt centreert. Boor op lage toeren en laat de boor zelf het werk doen. Wanneer je grote en mooier afgewerkte gaten wil boren, is de speedboor de beste keuze. Let er wel op dat je het gat in een rechte hoek boort.

  Metaal boortjes

  Ook hier verraadt de naam het: de metaalboor is bestemd voor oppervlakten van metaal. De scherpe kop wordt door de metaalboor ingezet om als het ware door het metaal heen te snijden. Met deze boor kun je in onder andere aluminium en staal boren. Let op: tijdens het boren ontstaat er tussen de metalen veel wrijving, waardoor het metaal erg heet wordt. Het is daarom belangrijk om tijdens het boren te koelen!

  Steen boortjes

  Voor het boren in (bak)steen en/of metselwerk gebruik je een steenboor. De boor is te herkennen aan de ‘vleugels’ aan het uiteinde, en de punt van de boor is stomp en voorzien van een hardmetalen plaatje. Voor de zwaardere klussen kan de SDS-boor gebruikt worden. Deze lijkt qua vorm op de steenboor, maar omdat deze extra gehard is kan hij naast bovenstaande materialen ook gebruikt worden voor (gewapend) beton. Voor hele harde steenmaterialen biedt de diamantboor een oplossing. Metalen boortjes zijn niet sterk genoeg voor materialen zoals graniet, maar gelukkig is een diamant boor hier wel tegen bestand.

  Boren in tegels (keramiek)

  Hiervoor kun je het beste een boor met een speervormige kop gebruiken. De kop is dan een snijplaat van gehard staal. Het is belangrijk dat de punt erg scherp is, zodat je niet uitschiet en krassen of barsten maakt. Ook bij het boren in tegels komt er veel hitte bij, dus is het van belang om tussendoor te koelen.

  Glas boortjes

  Logischerwijs pak je hiervoor de glasboor. Deze is te herkennen aan het pijlvormige metalen plaatje aan het uiteinde van de boor en het feit dat er op deze boortjes geen schroefdraad zit. Boor op lage toeren zodat het glas niet breekt. Om de stabiliteit te vergroten en de trilling te minimaliseren is het handig om het glas op een vlakke ondergrond te leggen. De temperaturen lopen ook hier hoog op, dus het is verstandig regelmatig te stoppen en te koelen met boor olie.

  Ben helemaal klaar voor je volgende boorklus? Bekijk dan hier ons ruime assortiment boren.

 • Welk Stanleymes

  Welk Stanleymes gebruik je waarvoor?

  Het eerste Stanleymes dateert uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Dit was het begin van een groeiend aanbod in mesjes van alle soorten en maten. Inmiddels is er een Stanleymes voor elk geschikt doel en is hij niet uit de gangbare gereedschappen weg te denken. Er zijn er zelfs zo veel, dat het nog weleens moeilijk wordt om de geschikte uit te kiezen voor jouw klus. Daarom geven we je een duwtje in de goede richting. We stellen een overzicht op van welk mesje je waarvoor kunt gebruiken, zodat jij het beste klus resultaat krijgt.

  Welk mes?

  Een bekend voordeel van het Stanleymes is dat de mesjes altijd te vervangen zijn. Dus als je een geschikt Stanleymes hebt, hoef je je alleen nog te richten op een passend reservemesje voor jouw klus. Maar welk model is het meest geschikt? Wij geven een overzicht van de verschillende modellen Stanleymes en waarvoor deze geschikt is.

  Standaard model

  Laten we beginnen met het standaard model. De 199E is het originele model van Stanley en bevat een interlock neusverbinding: hierdoor wordt het snijmesje, ook onder grote kracht, niet naar boven gedrukt. Dit mes schikt zich voor veel verschillende doelen en is een goed beginpunt in een lage prijsklasse.

  Voor het snelle werk

  Voor het snelle werk is er de Stanley Quickslide. Deze is geschikt voor alle standaard- en haakmesjes, dus breed te gebruiken. Wat dit mesje uniek maakt is echter hoe snel hij werkt. Het bevat een innovatief schuifsysteem met één hand en de mesjes kunnen worden verwisseld zonder gebruik van extra gereedschap. Vooral handig in snel gebruik dus.

  Voor eenmalig gebruik

  Koop je de mesjes voor eenmalig gebruik? Dan kun je kiezen voor de wegwerpmesjes. Deze hebben een plastic handvat en een vast mes. Ze schikken zich vooral voor licht werk waar relatief weinig precisie bij gemoeid is en vallen dan ook in de laagste prijsklasse per stuk. Ideaal voor het gemakkelijke werk tussendoor.

  Voor het precieze werk

  Ga je wat preciezer aan de slag? Dan wil je natuurlijk wel dat alles goed op zijn plaats blijft. Het afbreekmes Stanley autolock biedt de uitkomst. Deze blokkeert automatisch in een geselecteerde positie en is vervaardigd met ABS kunststof, met een stalen meshouder. Kortom, een stevig mesje voor het precieze werk.

  Voor het zware werk

  Heb jij een Stanley nodig voor en zware klus? Dan is het Fatmax model geschikt voor jou. Deze is uitgerust met een zaagbladklem voor heavy-duty toepassingen en een drukknop voor snelle wisseling van de mesjes. Door de uitsparing voor de duim in het ergonomische handvat is een snijhoek makkelijk te maken en is dit mes ook ideaal voor het snijden van bijvoorbeeld vloerbedekkingen.

  Voor het zwaarste werk

  Wil je echter nog wat zwaarder? Dan is er ook nog de Fatmax Xtreme, met een extra lichte, maar onverwoestbare aluminium behuizing. Je vervangt het mesje vlot door het geveerde openingssysteem, terwijl de magnetische tip ervoor zorgt dat het mes op zijn plaats blijft tijdens het wisselen. Daarbij bevat dit model ook een draaiknop om de mesopening bij te stellen bij gebruik van extra stevige messen. Goed geschikt voor het zwaarste snijwerk.

  Kies uw Stanleymes!

  Wij hopen dat we jou hiermee een duwtje in de goede richting hebben gegeven voor het uitkiezen van het best passende Stanleymes model. Heb jij jouw keuze kunnen maken? Vind hem dan tussen ons brede aanbod aan Stanleymessen van Stanley!

  Heb je meer advies nodig bij jouw keuze? Neem dan contact met ons op of bestel je Stanleymes direct bij HeelGoedGereedschap.nl!

   

   

Artikelen 1 tot 3 van 5 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2