Getoonde prijzen zijn inclusief BTW

Welkom bij HeelGoedGereedschap

Laskap

Bekijk hier al onze laskappen>

Goede bescherming bij het lassen is erg belangrijk. Bij HeelGoedGereedschap vindt je de ideale laskap voor de veeleisende elektrode, MIG / MAG en TIG lassers. Zeker als je vaak en lang achter elkaar last is het belangrijk om een goede laskap te dragen. Op deze pagina vindt je meer informatie over verschillende type laskappen die er stuk voor stuk voor zorgen dat jij je werk veilig kunt uitvoeren.

Automatische laskappen?

Er zijn veel verschillende laskappen verkrijgbaar, elk met andere eigenschappen. Het eerste grote verschil tussen de laskappen is de automatisering. Zo heb je de ‘ouderwetse’ vaste verduistering variant. Deze kappen bedien je met de hand. Daarnaast zijn er de automatische laskappen. Deze modellen zijn voorzien van een sensor die automatisch verduisterd als je begint met lassen. Het verduisteren gebeurt in een fractie van een seconde, waardoor je ogen altijd beschermd zijn. Als je klaar bent met lassen, verspringt de laskap ook weer automatisch naar de ‘open’ stand waarmee je normaal kunt zien. Deze open stand is te vergelijken met de glazen van een zonnebril. Het grote voordeel aan de automatische laskap is dat je de deze niet hoeft te bedienen, je handen vrij hebt en sneller kan werken.

Kwaliteit van de laskap

Ook in kwaliteit kunnen de laskappen erg van elkaar verschillen. De kappen van HeelGoedGereedschap voldoen allemaal aan de vereiste normeringen. Bedenk wel waarvoor je de laskap wilt gebruiken. Werk je met een (TIG) lasapparaat op lage ampères? Let dan goed op dat de laskap voldoet aan de hogere eisen. Denk ook na over de plaats waar je gaat lassen. Laskappen van een lagere kwaliteit zullen bijvoorbeeld onder de volle zon of in een felverlichte ruimte niet het gewenste zicht bieden. Om op deze locaties toch goed het omgevingslicht te kunnen onderscheiden van het laslicht, is een goede kwaliteit filter ook belangrijk.

Comfort van de laskap

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat de laskap lekker zit. Het gewicht van het product speelt hier de grootste rol in. Vooral als je aan grote projecten werkt waarbij je dagen meerdere uren achter elkaar aan het lassen bent, zal een ergonomische en flexibele laskap je veel plezier geven. Kies voor een kap die je door middel van een hoofdstel kan verstellen en perfect kan laten aansluiten.

Laskap kopen bij HeelGoedGereedschap.nl

Naast laskappen verkopen wij ook spatruiten, hoofdstellen, zweetbanden, vlamwerende linnen monnikskappen en andere toebehoren om veilig te kunnen lassen. HeelGoedGereedschap is het adres voor gereedschap en lastechnieken. Heeft u vragen over de laskappen of andere producten van HeelGoedGereedschap, neem dan contact op met onze klantenservice voor advies. We leveren rechtstreeks aan bedrijf of particulier, waarbij we de snelle levering en goede service vanzelfsprekend vinden.


Reacties