Laselektroden

Resultaat 1–18 van de 51 resultaten wordt getoond

Laselektroden zijn onmisbaar als geleider en toevoegingsmateriaal bij elektrode lassen. Wanneer u deze lastechniek gebruikt, dient u echter wel de juiste elektrode te kopen. Op HeelGoedGereedschap kunt u kiezen uit een gevarieerd aanbod. We hebben laselektroden van diverse merken, gemaakt van uiteenlopende materialen en met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.


De werking van laselektroden

Elektrode lassen is een methode waarbij een stroomgeleidende lasdraad, de elektrode, met daaromheen een bekleding wordt gebruikt. Een deel van de elektrodebekleding verdampt tijdens het lassen tot een bescherm gas. Dit gas zorgt ervoor dat de lasnaad tijdens het uitvoeren van de laswerkzaamheden schoon blijft. Tegelijkertijd smelt de elektrode zijn metaal af en produceert daarmee het benodigde toevoegmateriaal. Wanneer dit afkoelt, vormt dit samen versmolten met het basismateriaal de lasnaad. De rest van de bekleding, die niet is verdampt tot gas, vorm een beschermende laag over de lasnaad, die ook wel rups of slak wordt genoemd. De slak moet na het stollingsproces worden weggehaald met een bikhamer.

Welke laselektroden heb ik nodig?

U kunt voor elektrode lasapparaten kiezen uit een groot aantal laselektroden. Ze zijn onder meer verkrijgbaar in verschillende diameters. De doorsnede van de laselektrode speelt een belangrijke rol in de elektriciteitsgeleiding tijdens het lasproces en moet in verhouding staan tot de dikte van het te lassen materiaal. Onderstaande voorbeelden geven u een idee van welke elektrode u waarvoor kunt gebruiken:

 • 2,5 mm dikke laselektrode voor 3 tot 5,5 mm dikke materialen
 • 3,2 mm dikke laselektrode voor 4 tot 6,5 mm dikke materialen
 • 4,0 mm dikke laselektrode voor 6 tot 9 mm dikke materialen

Bij het selecteren van een elektrode voor het lassen dient u ook rekening te houden met de materiaalsoort waarmee u werkt. We verkopen met name laselektroden voor staal en laselektroden voor rvs, maar hebben ook elektroden voor gietijzer en aluminium. Veel rvs-elektroden zijn overigens ook geschikt om roestvrij staal aan laaggelegeerd en ongelegeerd normaal staal te lassen.

Verschil tussen rutiel, basische en cellulose laselektroden

Wanneer u een elektrode om te lassen wilt kopen, heeft u de keuze uit rutiel, basische en cellulose elektroden. Rutiel elektroden, elektrode type 6012 en 6013, worden het meest gebruikt en zijn eenvoudig om mee te werken. Ze geven een lasboog met weinig spatten, die gladde lassen creëert. Deze rutiel elektroden zijn uitermate geschikt voor allround gebruik, lichtere constructie werkzaamheden en ook geschikt voor gebruik op eenvoudige lasapparaten. Met een basische elektrode, elektrode type 7016 en 7018, maakt u een iets ruwere las met een snel stollende slak. Het werken met dit type laselektrode vereist wat meer ervaring maar levert een constructief sterkere lasnaad en verbinding. Basisch elektroden zijn uitermate geschikt voor constructie werkzaamheden. Cellulose laselektroden stollen relatief snel. Doordat de cellulosebekleding voor een felle lasboog zorgt waar veel spatten vanaf komen, geven deze elektroden bovendien vrij ruwe lassen. Cellulose elektroden worden vooral gebruikt voor het dichten van openstaande naden en bijvoorbeeld in de pijp industrie.

Elektroden van diverse merken

HeelGoedGereedschap verkoopt laselektroden van meerdere fabrikanten. In onze webshop vindt u onder andere elektroden van:

 • Ceweld
 • Lincoln
 • Oerlikon
 • EVO
 • GYS
 • Most

Online laselektroden kopen

Bij ons kunt u altijd de juiste elektrode bestellen. Daarnaast hebben we ook alle andere benodigdheden voor lasapparatuur. Laselektroden bestellen bij HeelGoedGereedschap betekent:

 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Voor 15:00 uur besteld, vandaag nog verzonden.
 • Zeer ruim assortiment
 • Deskundig advies op maat

De beste laselektroden koopt u bij HeelGoedGereedschap. Heeft u vragen over de laselektroden? Neem dan contact met ons op via info@heelgoedgereedschap.nl.