Lashelmen

Resultaat 1–18 van de 54 resultaten wordt getoond

Bij laswerkzaamheden is het dragen van een lashelm essentieel. Lashelmen zorgen ervoor dat u goed beschermd aan de slag gaat en geen lichamelijk letsel oploopt. Lassen is namelijk niet geheel zonder gevaar. Een lashelm kopen doet u via HeelGoedGereedschap. Wij hebben een uitgebreid assortiment met stijlvolle designs van merken met de beste lashelmen.


Lashelmen: bescherming voor ogen en huid

Lassen brengt op meerdere manieren letselgevaar met zich mee. De belangrijkste reden om tijdens dit werk een lashelm op te zetten, is echter het beschermen van de ogen. Een lasapparaat produceert fel licht, dat voor een deel uit uv-stralen bestaat. Frequente en langdurige blootstelling aan uv-straling kan de ogen beschadigen. Bovendien raken de ogen als ze niet beschermd zijn verblind door het felle licht, wat extra gevaar bij het lassen oplevert. Lashelmen zijn dan ook voorzien van donkergetint glas.

Een andere reden waarom een lashelm moet worden gedragen zijn de metaalspetters die rondvliegen. Dankzij een helm voorkomt u dat deze in uw ogen komen. En behalve de ogen beschermt een lashelm ook de huid tegen spetters. Het gezicht en de hals zijn er namelijk geheel mee afgedekt. Ten slotte zorgt de helm ervoor dat de grote hitte die ontstaat geen brandwonden aan huid en ogen veroorzaakt. De temperatuur bij het lassen bedraagt in sommige gevallen namelijk 14.000 graden Celsius.

Welke soorten lashelmen zijn er?

Lashelmen zijn onder te verdelen in automatische en passieve modellen. Het vizier van een passieve lashelm dient u tussen het lassen door steeds met de hand omhoog te doen. Voordat u het lasapparaat ontsteekt, moet het vizier weer omlaag worden geklapt. Werken met dit type helm is dus vrij vermoeiend. Vergelijken we passieve helmen met automatische lashelmen, dan zijn deze laatste een stuk praktischer en veiliger. Bij een automatische helm verduistert het kijkvenster vanzelf onder invloed van het licht. Dit soort helmen is namelijk uitgerust met pv-cellen, ook wel fotovoltaïsche cellen genoemd. De cellen zetten het laslicht om in elektriciteit om het vizier donkerder te maken. Voor een correcte werking is een automatische lashelm voorzien van batterijen.

Lashelm kopen van hoogwaardig merk

HeelGoedGereedschap verkoopt vooral modern vormgegeven automatische lashelmen. Wij hebben de volgende merken in het assortiment:

Weldmaster biedt de meeste keuze. Naast volledige helmen vindt u in ons aanbod overigens ook vervangingshoofdstellen en losse onderdelen.

Lashelmen met uiteenlopende eigenschappen

Helmen voor laswerkzaamheden hebben verschillende specificaties. Algemene eigenschappen bij automatische lashelmen zijn:

 • Yraploos regelbare verduistering
 • Instelbare terugschakeltijd
 • Bescherming tot UV/IR DIN 16
 • Vervangbare spatruiten
 • Ledindicator voor batterijcontrole
 • Helm te gebruiken voor las- en slijpklussen

Welke mogelijkheden en ondersteunende functies een lashelm heeft, wisselt per merk en model. De helmen onderscheiden zich verder door de afmetingen van het vizier. U heeft de keuze uit kijkvensters van onder andere:

 • 92x42mm
 • 95x36mm
 • 98x43mm
 • 98x55mm
 • 100x65mm

Door de verschillende exemplaren met elkaar te vergelijken, vindt u eenvoudig de beste lashelm. De specificaties van onze automatische en passieve lashelmen staan vermeld op de productpagina's.

Online lashelmen bestellen

Een lashelm kopen kan bij HeelGoedGereedschap natuurlijk gewoon online. En u heeft de helm snel in huis of op locatie. Voor 15:00 bestellen, betekent namelijk dat de lashelm de volgende werkdag wordt geleverd. Wilt u voordat u uw keuze maakt eerst graag meer informatie over lashelmen? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons via het contactformulier, per telefoon en e-mail.